Partnereink

Magyar-Japán Baráti Társaság területi csoportja Keszthely


1997-ben japán pedagógusok, elsősorban Okuma Nobuko neves zenepedagógus segítségével, adományaikból hoztuk létre a keszthelyi Életfa Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolát, amely személyiségközpontú pedagógiai programjával azóta is eredményesen működik. Ez a kezdeményezés Magyarországon egyedülálló. Ezért az iskola szellemiségében különösen fontos elem a japán kultúra és hagyományok tiszteletére, szeretetére nevelés, amely megjelenik az itt tanuló diákok mindennapjaiban.

A Magyar-Japán Baráti Társaság országos szervezetével közel egy évtizede vettük fel a kapcsolatot, amelynek nyomán megalakítottuk a területi csoportunkat. A csoport tagjai az iskola nevelőtestületéből szerveződtek, ma azonban már külső tagjai is vannak.

Szívügyünknek tekintjük a japán kultúra értékeinek tiszteletét és ápolását Magyarországon, ezért különösen az iskola rendezvényein lehetőségeket teremtünk ennek bemutatására a helyi társadalmi életben is. A Magyar-Japán Baráti Társaság erős hidat épít Japán és Magyarország közé, amely segít abban, hogy a több ezer kilométernyi földrajzi távolság ellenére a két nép közelebb kerüljön egymáshoz, és ez a kapcsolat tartós legyen. Ehhez szeretne a mi csoportunk is hozzájárulni a magunk lehetőségeivel, eszközeivel.

 

A Magyar-Japán Baráti Társaság hivatalos honlapját itt érheti el.

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com