Egy anyuka írta...

Tisztelt Igazgatónő és Tanári Kar!

Szívesen írom le véleményemet iskolájukról, a kezükbe adott gyermekem neveléséről és tanításáról.

Ebben az iskolában olyan csodának lettem tanúja, melyet nem fogok tudni simán csak racionálisan értékelni, mert gyerekem nem csak tárgyi tudást kapott Önöktől. Példát mutattak serdülő, magát kereső gyerekemnek abban az értékrendben, amik számomra nagyon fontosak. Csodás partnereim voltak ebben, és mindig biztonságban tudhattam fiamat. Visszaadták a gyerekem hitét abban, hogy családon kívüli közösségben is működhet az egymásra figyelés, a jó szándék elsőbbsége, a viselkedési kultúra betartása.
Tiszteletet váltottak ki a fiamból Önök, mindenki a más-más személyiségével, s hozzátenném, hogy nem kikövetelt tisztességről beszélek! Egyszerűen csoda, s mindez egy 14-15 éves gyereknél.
Olyan erkölcsi alapot nyújtottak, melyért életem végéig hálás leszek Önöknek, s tudom, hogy majd a gyerekem is. Nagyon köszönöm!

A szakmai képzést szintén kiemelkedőnek tartom ebben az iskolában. A gyerekek érdekében folyik az oktatás.
Mit értek ezen? - A hozzáértéssel kiválasztott tankönyvek, s azok ismeretanyagának átadása például nem streszkeltőként működnek, hanem a gyerek szomjazott a tudásra.
Mikor tanáraik egyik tantárgy anyagát a másik tantárgyak anyagainak összefüggéseivel nyitják meg a gyerekek értelme előtt, az szintén csoda. Megtanítani látni! Ezt is külön köszönöm.

Megtanították fiamat arra, hogy bízzon önmagában, s a már elsajátított tudásában. Az önzetlen hozzáállás a tanári kar részéről szintén döbbenetes. Gondolok itt, pl. a szükség esetén a gyerekkel történő személyes beszélgetéseikre, de ilyen még többek közt a magánidőt feláldozó ingyen felvételi előkészítők akár szombati napon is.

Nagyon örülök, hogy az eredményességet dokumentatív értelemben is tudom bizonyítani, mert könnyen ráfogható dolgokra, hogy érzelmi szinten véleményezek, egy fizetős iskolában. Ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy előző években a különórákra fizetett összeg sem volt kevesebb, mint ebbe az iskolába való járatás. Az elért tudás szintjéről pedig annyit szeretnék nyilatkozni, hogy fiam felvételi eredményei jobbak lettek az előző osztályának legjobb diákjainál. Ezt Önök érték el a fiamnál, aki már feladta!

Köszönöm, hogy az utolsó pillanatban Önökre találtunk, s szívem mélyéből örökre hálás leszek Önöknek.

Keszthely, 2005.05.11.
Tisztelettel:
I.T.E.
anyuka

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com