Németh Kinga: Életfás diák voltam...

Már 2,5 éve?!...Pedig mintha csak most léptünk volna ki, könnyező szemekkel a mi kis iskolánk ajtaján...

Node! Ne szaladjunk ennyire előre! Hisz még be sem mutatkoztam, Németh Kinga vagyok, egykori Eletfás diák, mára a Bibó István AGSZ tanulója. Jó hely a 'Bibó' jól érzem magam itt, de nem felejtem a csodálatos általános iskolás éveimet sem, az Életfában.

Mennyi emlék, ó de mennyi köt ide... Ennyi idő elteltével is tisztán emlékszem az első napra. Ott üldögéltünk törökülésben, egy körben, mindenki megszeppenve... Néztünk egymásra (Ó mennyi ismeretlen arc volt! - utólag már nem túl sok, de akkor éppen elég volt ahhoz, hogy ne legyünk túl bátrak.), és néztük azt az óriási építményt, amiben mi oly picik voltunk.

A gyönyörű faasztalok, székek, szőnyegek, és nem utolsó sorban a játékok, mind-mind lenyűgöztek minket.
Nem ment túl könnyen a bemutatkozás, mert oké, a névig mindenki eljutott, de-'Mit mondjunk még?!' — merült fel sokunkban a kérdés, aztán megoldódott (persze ebben a rendkívül barátságos tanító nénink keze is benne volt). Az iskola elkezdett „élni"...

A kezdeti nehézségek legyőzése után már gyerekjáték volt itt az élet - no jó persze, hogy nem mindig, mert egypár 'kedves' kis dolgozat el bírt minket kedvteleníteni... De a csapat nagyon jó volt!!

El kell, hogy mondjam milyen fantasztikus tanárok tanítottak bennünket! A mai napig hálás vagyok nekik, azért a tudásért, törődésért, s nem utolsó sorban azért a szeretetért, amit nekünk adtak.

Rengeteg mindent kaptam itt, megtanulhattam hangszereken játszani, szőni, fonni, gyöngyöt fűzni, ...

Egy nagyon szép utat is köszönhetek az iskolának (vagy inkább az iskola alapítóinak): Japánba!
Egy csodálatos hónapot, töltöttem el, két osztálytársammal (Lucával és Dórival), valamit az igazgatónőnkkel (Gyöngyi nénivel).
Hatalmas élmény volt számunkra ez az utazás, gyönyörű, érdekes helyek és nagyon barátságos, szerető emberek fogadtak bennünket...
Köszönöm Nobuko néninek, hogy kijuthattam Japánba. Az út során sok tapasztalattal és élménnyel lettem gazdagabb!

Rengeteg mindent adott nekem ez az iskola, ezért örökké hálás leszek! Mindig szívesen gondolok rá, s ha csak tehetem meglátogatom régi helyem, s az embereket, akiket nagyon szeretek!

2006. január
Németh Kinga
11. oszt. gimnáziumi tanuló

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com