Boldizsár Bernadett - tanító, drámapedagógus

2003-ban végeztem a Győrben tanítóként a NYME Apáczai Csere János tanítóképző főiskolai karán. 2007-ben ugyanitt Tánc- és Drámapedagógus diplomát szereztem. Majd 2008-ban letettem a Pedagógus szakvizsgát is.

Több képzésen vettem részt mely főképp a drámajáték, színjátszás területén.

A drámával, színjátszással általános iskolai tanulmányaimtól kezdődően foglalkozom. Főiskolai éveimtől kezdődően folyamatosan képeztem magam szakmai konferenciákon, továbbképzéseken. Szakdolgozataimat is erről a területről írtam.

Magyarpolányban 4 évet dolgoztam, ez idő alatt folyamatosan képzéseken vettem részt. Megismertem és lelkesen alkalmazom a Meixner módszert az olvasás és írás tanításakor. A projekt módszert és kooperatív technikákat is módomban állt elsajátítani ebben a családias, falusi kisiskolában.

Majd Gyenesdiáson tanítottam második gyermekem születéséig, itt lehetőségem volt részt venni egy nagyobb iskola életében. Az első évben 27 kis alsósommal a „Bolondok Háza” nevű csoport az első helyezést érte el a Kárpáti János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola által megrendezésre kerülő Gergely-napi Művészeti Fesztiválon Drámajáték kategóriában.

Az Életfa iskolában 2015. óta dolgozom.

Szülőként ismertem meg először ezt az iskolát és egyből tudtam, amikor először beléptünk az épületbe, hogy jó helyen vagyunk. Az iskola családias légköre, a gyerekekhez való hozzáállás, az egyéni bánásmód mind igazolta első benyomásaimat.

Könnyen, gyorsan teremtek kapcsolatot a gyerekekkel. Hiszem, hogy játékkal is lehet és kell is nevelni, oktatni. Játék közben számtalan  tapasztalattal,  ismerettel  gazdagodik a gyerek,  felfedezi,  megismeri  környezetét,  önmaga  lehetőségeit  és  korlátait,  gazdagodik  érzelemvilága,  erősödik  akarata,  kitartása,  fejlődik  emlékezete,  fantáziája,  kreativitása,  mozgása,  beszéde,  társakkal való együttműködése.

Ez az iskola lehetőséget ad a játékra kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

 

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com