Fazekas-Cserey Anna, zenetanár

​Zenei tanulmányaimat 5 évesen kezdtem, ekkor még zongorán. A zongorával párhuzamosan kezdtem fuvolázni 9 évesen szülőfalumban, Kókán, az ottani zeneiskolában.  

A középiskolai tanulmányaimat a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában végeztem Fasang Zoltán tanítványaként. A középiskola után a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet fuvola szakán végeztem, tanáraim Komondiné Varga Júlia, Dr. Ittzés Gergely és Jóföldi Anett voltak. Klasszikus fuvola előadóművész és fuvolatanár diplomát szereztem. 

Tanulással töltött éveim alatt volt szerencsém Kovács Lóránt és Dejan Gavric kurzusán részt venni.

Korábbi városok, ahol tanítottam: Répcelak, Győr, Fertőd, Kapuvár, Tét, Sárvár.
Jelenleg az Életfa Iskolával párhuzamosan Sümegen tanítok fuvolát és furulyát.

Amikor gyerekkoromban megfogalmazódott bennem, hogy zenei pályára szeretnék lépni, már akkor tudtam, hogy tanítani szeretnék. Számomra a legerősebb lökést az adta, amikor zeneiskolásként bekerültem egy fúvószenekarba, ahol óriási gyakorlatra tettem szert az „együttzenélésben” és életre szóló kapcsolatok, barátságok alakultak ki. Egyetemi éveimben is végigkísért a zenekari munka, a Győr Symphonic Band zenekarának voltam fuvolása és pikolósa is, együttműködtünk a Győri Filharmonikusok Zenekar fúvósaival, de megfordultam szimfonikus zenekari turnén is Franciaországban. 

A zeneiskolai évek végén forrta ki magát küldetéstudatommá, hogy minél szélesebb körben tanulhassanak a gyerekek zenét, minél többen játszanak valamilyen hangszeren jókedvvel, szeretettel, mert együtt zenélni jó! Azért léptem erre a pályára, hogy ezt minél több gyerek megtapasztalhassa. Bízom benne, hogy itt is a gyerekek örömére tudom fordítani a hangszeres tanulást.
.
Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com