Szilágyi Adrienn igazgatóhelyettes, természetismeret, földrajz, történelem tanár 

"Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni."
Szent-Györgyi Albert

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztem földrajz- történelem szakos tanári diplomát. 

Az embert - véleményem szerint - nagymértékben meghatározza az az út, melyen végighaladt. Az a közeg, ahonnan elindult és amellyel az út során találkozott. Az emberek, akik hatottak rá és értékrendjére. A család, a barátok, a tanárok…, tanárként pedig a gyerekek. Talán ez utóbbi az, ami rám a leginkább hatást gyakorolt az elmúlt másfél évtizedben. A keresztutaknál meghatározó az útravaló, amit előzőleg kapunk. 

Az ajkai Bródy Imre Gimnáziumban eltöltött 4 év alatt a legfőbb útravalót osztályfőnökömtől kaptam- azóta is sokszor eszembe jut, erőt ad: „ Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is el kell érnünk.” (Marie Curie)

A főiskola elvégzése után 17 évet tanítottam egy Veszprém melletti településen. Amit tudok, azt ott tanultam. A kollégáktól, szülőktől, de legfőbbképpen a gyerekektől. Hiszem Seneca elméletét, hogy az emberek, miközben tanítanak, maguk is tanulnak. Remélem, ezt a tudást az Életfában is kamatoztatni tudom. 

Nehezen indultam el korábbi iskolámból, de nagyon örülök, hogy itt lehetek. A 2017/2018-as tanévtől természetismeretet és földrajzot tanítok az iskolában, valamint az igazgatóhelyettesi feladatokat látom el. Új emberek, új érzések, új impulzusok. Az Életfában az tetszik a legjobban, hogy ismét kezdő lehetek, ismét tanulhatok valamit. Állandó a megújulás és a tapasztalatszerzés. 
 

„Félig sem olyan fontos az, amit tanítunk gyerekeinknek, mint az, ahogy tanítjuk. Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb részét elfelejtjük, de a hatás, melyet egy jó oktatási rendszer szellemi tehetségeinkre gyakorol, megmarad.”

Eötvös József

 

 

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com