Török Nikoletta - ének-zene tanár, zenetanár

1982 december 5.-én születtem Szombathelyen. A zene nagyon fontos, központi szerepet tölt be a családunkban, ezért a muzsika világa már egész kisgyermek koromban megérintett.  Édesapám ,aki hangszerész, és mellette kiválóan játszik zongorán, édesanyám, aki lelkes kórustag volt, valamint bátyám, aki már gyermekkorában  partitúrával a kezében, komoly zenét hallgatva órákat töltött el a Szombathelyi zenei könyvtárban, mind megerősítették a zene iránti elkötelezettségem. Bátyám terveiben egyébként a karmesteri pálya szerepelt, de végül is az orvosi hivatás mellett döntött.

Alapfokú zenei tanulmányaimat Szombathelyen aParagvári Úti Általános Iskola zene tagozata mellett a Bartók Béla Zeneiskola oboa és zongora szakán folytattam. Az érettségit követően a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola ének-zene, karvezetés szakán diplomáztam 2007-ben. Még ebben az évben a főiskola vegyes karának tagjaként első díjat nyertem „legjobb vegyes kar” kategóriában a Budapesten megrendezett Országos Kórusversenyen.

 

Mivel nagyon fontosnak tartom a csecsemőkori, kisgyermekkori zenei nevelést, 2011 óta,0-tól 3 éves korú gyermekek és szüleik számára szóló foglalkozásokat vezetek, „Zengő-Ölelő” néven. Az iskolában ezek mellett énekzene, szolfézs, kórusvezetői és osztálynőnöki feladatokat látok el.

 

2006 óta élek Keszthelyen, 2008 óta vagyok az iskola zenetanára.A varázslatos, szeretetteli hangulat, az oldott, barátságos légkör az első pillanatban magával ragadott. Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy egy ilyen csapat, közösség tagja lehetek. Bízom benne, hogy foglalkozásaimon keresztül minél több gyermeknek nyújthatom át a Kodályi elvekennyugvó lelki, zenei táplálékot. Célom, hogy ne féljenek énekelni, leljék örömüket a dalban, a közös játékban.

 

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com