Tóth Adél - nyelvtanár

1989-ben végeztem angol-orosz szakon az egri Tanárképző Főiskolán. A már felnőtt 3 gyermekem nevelése közben elvégeztem a Waldorf Óvóképzőt Solymáron, mely megerősített abban a hitemben, hogy a személyiségközpontú, a gyermek szabadságát tiszteletben tartó oktatás való nekem. 2006-ban elvégeztem az EMK - Erőszakmentes Kommunikáció nyelve című 2 éves konfliktuskezelésre épülő tanfolyamot, mely sokat segít munkámban. Hiszem, hogy lehet a nyelvet is kreatívan tanítani. Mindig is vonzottak a művészetek, így a különböző tanfolyamokon tanult művészeti módszereket is alkalmazom a tanítás során. Számomra a nyelv nemcsak munka, hanem életforma is, út az emberek és a kultúrák felé, itthon és külföldön is. Ezt az érzést, ennek az igényét szeretném átadni tanítványaimnak is.

Az Életfa iskolában először angol szakkört vezettem, készségfejlesztő órákat tartottam. 2009-től, előbb óraadóként, most már főállásban dolgozom. Régóta ismerem az iskola munkáját, barátként, aztán szülőként is. Tetszik a személyiségközpontú oktatás, a nyitottság, a felszabadult légkör, a tiszteleten alapuló tanár-diák kapcsolat, a családias légkör.

A tanításban is, a nevelésben is az őszinteség, nyitottság elvét vallom. Szeretek minden gyermeket sajátos, önálló egyéniségként kezelni. Örülök, hogy itt lehetek.

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com