Eckert Judit - tanító, óvodapedagógus, fejlesztő pedagógus

 

1997 óta tanít az Életfa Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. Alapító tagként került az intézménybe.

A szombathelyi tanárképző főiskolán 1995-ben tanítóként és német nyelvoktatóként, a soproni pedagógiai főiskolán 1996-ban óvodapedagógusként, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai főiskolán 2012-ben fejlesztő pedagógusként szerezett diplomát.  Gyermekjáték- és néptánc oktató szakirányú képesítéssel is rendelkezik.

2000-ben jelent meg egy írása az iskola Civilizáció és kultúra című szakmai könyvében: Nemzeti kincsünk a magyar nyelv / Írás és olvasás tanítása az általános iskola első osztályában - címmel.

2003-ban a Közoktatás Modernizációja Alapítvány pályázatán díjazást nyert az „Írás- és olvasástanítás az organikus kultúra jegyében” című programja.

2016-ban jelent meg legújabb írása W. Barna Erika A kézírás teremtő hatalma című könyvében: Hagyományok nélkül egy népnek nincs jövője. Az interjú a Tanárok és diákok a kézírás alkalmazásáról című fejezetében olvasható.

"Gyerekekhez fűződő kapcsolatomat akár egyetlen mondattal is jellemezhetem. Vallom, hogy minden kisgyerekhez vezet út, csak meg kell találni, és végig kell menni rajta. Ez a személyiségfejlesztés lényege.

Alsó tagozatban - véleményem szerint - minden tanulásban és nevelésben elért siker és eredmény a motiváción múlik. Ha kedvet tudok csinálni az ismeretek elsajátításához, a feladatok elvégzéséhez, könnyedén megőrizhetem, sőt fokozhatom a tanulók érdeklődését, kíváncsiságát, tudás iránti vágyát.

A tanórákon közösen beszéljük meg az elvégzendő munkát, együtt döntünk a csoportok vezetőiről, a betartandó szabályokról. A kicsik fő feladata, hogy kedvvel, élvezettel, alaposan és pontosan megtanulják a betűvetést, az olvasást és a számolást."

 

 

Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola  |  Telefon: +36 83 320-007; Mobil: +36 30 635-3537   |  Levélcím: 8360 Keszthely, Vaszary K. u. 12.
E-mail: eletfa.iskola [kukac] gmail [pont] com, eletfaiskola.keszthely [kukac] gmail [pont] com